Cesta česká

Cesta česká

Anotace: Vím, není to jenom politická, ale myslím si, že právě politika v tomto díle přesahuje a je to můj osobnější názor na dnešní dění.

Zem se proměňovala v led,
Až můj teplý chlad kapal po podlaze,
Z mých tepen proudila krev
A já jsem se viděl v jejím odraze

V krajinách, kde chodíte si po ulici,
Kráčíte mezi plnými hroby,
Kde panenky v nich jsou ve věznici,
Kde na špitálu nejsou tváře.
Celý ten, kde v mezích v měsíci,
Kde kultura uvadá ve svitu její záře.

V rouškách pozdní noci,
Kde provází se hvězdná stráž,
Který bez něčí noci,
Sekají hlavy nespavým panenkám
A šeptem jak jazyk kata,
Je posílá k hrobníkovým rukám.

Jsem budoucností v močálech,
Hledím na to,
Jak kapři hází jídlo žabám jak pulcům,
Existuje pravidlo,
Když omladinu koupeš v kanálech,
Tak se pak omlouváš tichým mučedníkům.

Ta krev, co kape je jak jed,
Který hltá celé tělo, od hlavy k patě,
Tělo se brání nervům
A hlava s ním upadá na zem,
Kde poslouží k výživné potravě,
Mocenským mega červům.

To moji duši bortí tyto myšlenky,
Jen prosím cizinče nezaveď mě na rozcestí,
Kde jsou jenom dvě cesty,
Buď smrt nebo jenom pouhé zatracení
Autor Arytas, 31.10.2020
Přečteno 361x
Tipy 2
Poslední tipující: JanPlamínek, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí