Ukrajinka Alina

Ukrajinka Alina

Anotace: Bohužel někteří jsou stále konfliktní.

 

 

Narodila se ve velkoměstě – Lvově

a již tehdy z té jejich nadvlády ronila slzy

Byly to doby, kdy na stavbě jezdily s kolečky

a na vysokém lešení nahazovaly fasády

zatímco se oni - opilí na stavbě váleli.

 

Těžké doby vystřídaly lepší časy

a svobody na nějaký čas zavládly

do doby…než zahřměl Rus s touhou nadvlády

a celé území - hranice zaplnil mocí a tanky

 

Alina se rozhodla obléci uniformu

a zasednout k těžkému kulometu.

 

Autor Krahujec, 28.01.2022
Přečteno 220x
Tipy 5
Poslední tipující: Iva Husárková, Amonasr, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí