Svatý Václave

Svatý Václave

Svatý Václave, 

nedej zahynouti nám ni budoucím

je však nasnadě,

že Tvůj sad už není dávno kvetoucím.

 

...také už ho nevlastníme

vždyť všechno dnes je na prodej

o lepší budoucnosti sníme

a každý z nás je zklamanej. 

 

Budiž aspoň přítomen

až dojde ke zničení nás samých,

že ten kdo je dnes poroben

neskončí s hlavou v dlaních. 

 

Už tu ani nevládneme

vládnou nám evropští mazáci 

už ani nevyrábíme 

a žebráme v montovnách o práci. 

 

...a tak si říkám Svatý Václave

zahyneme my i naši budoucí

ta naše národnost někam odplave

a blaničtí rytíři budou dál spící?

 

Autor Ďábel sám, 28.10.2023
Přečteno 104x
Tipy 13
Poslední tipující: o3_gambit, IronDodo, Marten, cappuccinogirl, Psavec, martinaV, Sonador, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

No jo no...co zatra na to...
tak si aspoň zaspíváme, ne??? Nějakou... pohřební...:-(
Ďáblíku... dobře jsi napsal...ale smutný to je...

28.10.2023 14:23:56 | cappuccinogirl

Ta sedí.

28.10.2023 10:29:52 | martinaV

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí