Zima

Zima

Anotace: moje letní smutky

Když vločka sněhová na dlaň ti usedá
Když slunce tak brzičko za obzor zapadá
Když sestřička na ledě na zadek upadá
Když růže tak brzo ve váze uvadá
……
tak je tady zima
……
Proč skřivani ve větvích nesedí
Proč hádky mámě už zase tak nevadí
Proč ráno na parapet sníh se usadí
Proč děti před školou hlasitě dovádí
……
je tu snad zima?
……
Nač táta ten divný strom domů nám vleče
Nač maminky do noci sušenky peče
Nač babička pak na večer zástěru svleče
Nač Krista v kostele prosit mám v kleče
………
není to už snad zima?
……
Kéž mohl bych domů jen metry počítat
Kéž nesměl by děda nic nikdy mi vyčítat
Kéž mohl bych z duší jen ďábla jim vymýtat
Kéž viděl bych raketu na nebe vylítat
……
Vždyť je tu zima!
……
Autor galadriela, 30.05.2007
Přečteno 500x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Líbí se mi Tvá básnička. Působí na mě od srdce a s lehkostí, ale hlavně jí věřím. Jen tak dál...

15.06.2007 23:54:00 | pavluscha first

nic moc... jsi začátečnice a musíš ještě hooodně zamakat!;-)

01.06.2007 21:57:00 | Mišpule

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí