Už se blíží podzim

Už se blíží podzim

Anotace: :(

Když déšť klepe na okap a noc se prodlužuje.
Listy mění barvu na žluč a vítr chladně duje.
V zajetí představ prosvětlených dnů a letních večerů,
kdy slunce večer hřálo, tys ležel klidně na břehu.

Šedává hlava v dlaních se topí v slzách,
zas podzim přišel mezi nás.
Marně se mu chlapče bráníš,
radost z léta umírá.
Chřadne tělo a nejsou dobré vyhlídky,
zas přijde plískanic čas,
doktor bude dělat prohlídky
a ochraptěle bude znít tvůj hlas.
Vitamíny místo oběda,
doba pochutnání opadala s listy,
bledý si až běda,
slunce už nevyhladí tvé bolístky.
Tíseň z ranních mlh se vkrádá do těla,
jsi sám a smutníš,
ty jsi chtěl a ona nechtěla,
tak tu truchlíš.

Podzim barevnosti přidává,
avšak tvá teskná nálada,
stále více upadá
a musí čekat do jara.

Autor Ďábel sám, 28.08.2007
Přečteno 515x
Tipy 2
Poslední tipující: mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Podzim, představa přicházejících chřipek a viróz a takový upřímný a to fakt jo.

21.03.2024 06:21:17 | mkinka

:-)

29.08.2007 22:41:00 | isisleo

Jako ryzí odvaz pocitů beru:-)

28.08.2007 20:24:00 | Raimund

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí