Babí léto

Babí léto

Anotace: ...je nádherné téma pro psaní romantických básní

Sbírka: Kdysi dávno

Ráno, zem do mlhy zahalená,
večer, brzy obloha potemnělá.
Létu nezbývá už mnoho sil,
přichází podzim, ten pán chmurných chvil.

Ptáci připravují se na dlouhou pouť,
až tam, kde slunce dlouho chodí spát.
I já bych chtěla do těch končin plout,
mohu však o těch krajích jen básně psát.

Stromům se jejich zeleň vytrácí,
obilné lány jsou dávno zkosené,
poslední pavučinky předou pavouci
a louka se zbarvuje do hnědé.

Kytky odkvetly, už netěší nás,
snad jen ten bodlák je tu na milost.
Babí léto přichází, již je čas,
za dveřmi je zima, ten nezvaný host.
Autor Polárka, 14.09.2007
Přečteno 885x
Tipy 2
Poslední tipující: Marfuša
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (5x)

Komentáře

Pokaždé, když si tuhle přečtu, dala bych Stip.
Vynikající popis.

16.06.2008 08:15:00 | Marfuša

Pěkné, líbí se mi o přírodě

04.10.2007 09:59:00 | Marfuša

Krásné verše...

14.09.2007 19:24:00 | Bíša

Tahle básnička se mi moc líbí! Některé rýmy se mi opravdu líbí, u některých to trošku nesedí, ale to já mám také! Připomíná mi to báseň života! 100% dávám!

14.09.2007 19:23:00 | svacinka.A

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí