Valašské noci

Valašské noci

Anotace: Pravda pravd.

Valašské noci, s půlměsícem na nebi
průzračném, uprostřed lesů černých,
nic krásnějšího není na zemi nad vás!
Nebylo a není.

Valašské noci, temné a průzračné,
jak mořské oka v lesích středozemí,
i když kalné, přesto průzračné
jak oko do duše.

Valašské noci, ve Vás umřít je slastí,
nad kterou není v celém světě širém,
ve Vás tone zármutkem a obdivem
mé srdce zatuchlé.

Valašské noci, opustit Vás hřích by byl,
jediný hřích mezi všemi hříchy,
neodpustitelný, nenapravitelný,
ve Vás zemřít je má povinnost!

Valašské noci, za zpěvu sýčků - mystiků,
nic Vás nenahradí, Vás, noci hluboké.
Kdo neviděl, nemůže uvěřit,
kdo nezažil neví...
Autor Žiťa, 21.09.2007
Přečteno 434x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc pěkné vyznání rodné hroudě.

03.10.2007 18:50:00 | Istar

Díky! Velmi mě to potěšilo: barde Valachů :-)

22.09.2007 00:54:00 | Žiťa

oprava *ale

21.09.2007 21:40:00 | nonick

óda na přírodu, to se vždycky krásně čte... na Valašsku sem eště nebyla, alůe po týhlek básni o tom začnu vážně uvažovat, když je tam tak krásně...
P.S.: Vysočina taky není k zahození, barde Valachů ;0)

21.09.2007 21:39:00 | nonick

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí