Věřím...

Věřím...

Anotace: že zas budu je vídat...

Stojím na balkoně a přemýšlím,
kam asi se jen vytratili,
ti malí rozpustilí uličníci,
co v korunách stromů štěbetali.

Kolik radosti a života bývalo
v malém tělíčku s šedivým kabátkem,
proč už nejsou vidět, marně přemýšlím
a vzpomínám na ně se smutkem.

Nedávno jsem na parkovišti obchoďáku
pár maličkých vrabčáků zahlédla,
možná mi to nebudete ani věřit,
jak se náhle má nálada pozvedla.

Pod balkonem mi právě slídí
tříčlenná ježčí rodinka,
nevadí jim ani blízká silnice
ani pokročilá noční hodinka.

Hledím na ně a vzpomínám na dětství,
jak bála jsem se, když v noci dupali,
snad si lidé nezničí přírodu natolik,
abychom i nadále vrabčáky a ježky vídali...
Autor Lorraine, 30.09.2007
Přečteno 404x
Tipy 2
Poslední tipující: kouzelníček, Bíša
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jo někdy na ně taky myslím, na stovky ptáčku co při žních sedávali na náš plot…

10.04.2008 10:06:00 | kouzelníček

pěkná věc...

30.09.2007 16:25:00 | jedam

:o))

30.09.2007 16:01:00 | Bíša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí