Rytíři Martine

Rytíři Martine

Anotace: Když v kalendáři máme Martina.....

Tou dobou slunce studí,
do nahých korun rovných stromů,
zemi zahřívá severák,
tlející listí,
dláždí prašné cesty
králem, na měsíc se stává listopad.

Tou dobou rok co rok,
z bojových tažení vracíš se domů rytíři Martine.
Přijíždíš na černé, staré herce,
sotva se táhne, boří se do bláta,
ta mrcha proklatá.

A tvůj šat - jen hrubá kytlice,
z rukávů, visí jí krvavé cáry.
Tvou ozdobou jsou po těle šramy.
Jsi poražený.

Jindy zas přijíždíš na bílé kobyle,
krajina kolem leskne se a třpytí.
Ženeš se tryskem se svou krasavici.
Na hlavě zlatou přilbici,
tvé mužné tělo, brnění skrylo
a ostrým mečem vládneš,
jako nikdo jiný,
stal si se vítězem rytíři Martine.

Já teď tobě na počest,
házím ti rudou růži,
ta růže tě však trny zranila,
v klíně mém láskou mi umíráš...!
Autor sluníčko sedmitečné, 20.11.2007
Přečteno 386x
Tipy 11
Poslední tipující: PIPSQUEAK, WhiteSkull, s.e.n, smudlinek, Pišák, Bíša
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Působivá, líbí...*:)

04.10.2011 16:56:00 | PIPSQUEAK

Krásně se to o rytířovi Martinovi čte.Na bílém koni je vítaný,avšak nemůže stále vítězit.

22.11.2007 11:27:00 | s.e.n

Ach ten čas, je tu zas
a nostalgie vkrádá se do našich domovů...

21.11.2007 10:47:00 | Pišák

Skvostné verše!

20.11.2007 10:45:00 | Bíša

z bojových tažení vyčerpán
černý se vrací pán
bílé nemá dosti
bolest v kosti
ne od radosti

20.11.2007 10:02:00 | vodnař

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí