Kůrovec obecný

Kůrovec obecný

Anotace: udělejte něco pro záchranu přírody

Sbírka: Příroda

Kůrovec obecný

Po obědě v neděli
Nejlepší je v lese
Procházka se vyplatí
Trávící trakt snese.

Co však slyším z dálky
Divné chroustání
Bílý prášek rozsévá
Kůrovec obecný.

Kůrovec je surovec
Chraňte naše lesy
Přičiňme se trochu
Všechno jsou to kecy.

Spadlé dříví pořežem
Spálíme ho v krbu
Až si večer upečem
Kousek bůčku k chlebu.

Na kůrovce obecného
nejlepší je prevence
Očistíme naše lesy
Od hnusného mravence

Generace našich dětí
Nesmí poznat příkoří
Které tady zanechala
Devastace přírody.

Nedáme šanci vrtavému brouku
Bude se smažit v pekle!
Lesní život rozkvete
Do dáli zeleň zazáří.
Autor v.hercik, 26.07.2008
Přečteno 558x
Tipy 1
Poslední tipující: PIPSQUEAK
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí