noční procházka

noční procházka

Anotace: to se to tak někdy přihodí, když někdo ve tři ráno ne a ne spát pak nějakou myšlenku hlava vyplodí snad nebudete mě za ni linčovat..

Rozvážným krokem tichou nocí,
stříbrný ženec kráčí oblohou
a srpem svěřeným vyšší mocí,
pošle nám hvězdy co svítit už nemohou....
...

Hrdina dávných bájných mýtů,
okřídleného koně zas sedlává,
vídá svou milou ve hvězdách skrytu
co ve velkém voze sedává,

projíždí nebesy tam a zas zpátky,
kouzelnou letní oblohou,
po boku svojí královny matky,
však náhle ho ubrzdit nemohou,

skřípají kola a mají strach,
že neubrzdí vůz svůj více
a srší už od vozu hvězdný prach,
když skočila pod kola jim ta velká medvědice,
co dlouho se toulala v noci po cestách...

...

Vnímám tu nádheru nočního ticha,
jak řadí se v zástupy hvězdný sněm,
jen v němém úžasu bytí mé dýchá..

však už půjdu si lehnout bolí mě za krkem...
Autor chalcedon, 29.07.2008
Přečteno 302x
Tipy 13
Poslední tipující: Marfuša, Monsignore, Bíša, okapovaroura, Vladimír P., Holis
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

na noční oblohu lépe se kouká
když sebou plácneš do trávy
nad tebou třypitivě stříbrná louka
hvězdným prachem smáčí rukávy
...
kouzelná báseň, opravdu...

02.08.2008 13:40:00 | Jasmína zatoulaná z hvězd

pěkné

29.07.2008 23:40:00 | Vladimír P.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí