Rudý květ

Rudý květ

Anotace: Květina milenců, smrti, mlčení a slavností...

V tamějších zahradách kvete květ,
který provoní celý širý svět.
Brzy se z něj květina stane,
jež jen tak rychle neuvadne.

Inspirace lidí v nudě dlouhých chvil,
pomoc básníkovi, který kdysi žil.
Smyslná vůně, trny ostré,
slovo však velmi prosté.

Růže…

Symbol lásky – milenců,
radost slavností – opilců,
květina záhad – mlčení,
cesta smrti – loučení.

Básnici píší o ni,
milenci zas sní.
Rudý květ upírů,
milují ji přesmíru.

Prostě růže…
Autor Wyrda, 24.08.2008
Přečteno 325x
Tipy 2
Poslední tipující: Flow Calipso
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí