Podzimní stesk

Podzimní stesk

Anotace: :)

Listnatným stromům dám vale
léto se ztrácí v mlze podzimu
podzim už třímá žezlo krále
svit slunce krátí se pro zimu.

Nedbám nic touhy po teplu
chci si jen světlo uchovat
pro horkost stejně už netepu
chci si jen od slz vysušit tvář.

Vítr mi zčechral kadeře
duše má v tesknotě úpí
zima se toulá tu v negližé
a slunce ostrost svou tupí.

Stromy si obnažují větve
listy se houpou v povětří
než přijde ovšem zas květen
zima je mrazem prověří.

Dívám se dále do krajiny
prosvětlila se a zbarvila
stojím tu s pocitem viny
že zima krásu mou zabila.
Autor Ďábel sám, 02.10.2008
Přečteno 556x
Tipy 10
Poslední tipující: nadenica, Holis, *whatsoever*, Myrja, Psavec, Tacca, isisleo
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Krásné, nějak mě to naladilo už dokonce i na Vánoce!
Moc hezká báseň

09.10.2008 16:44:00 | nadenica

Moc pěkná..

03.10.2008 06:57:00 | *whatsoever*

Moc se mi líbí.

02.10.2008 21:31:00 | Psavec

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí