Horské ráno

Horské ráno

Anotace: tak průzračně čisté...

vysoko v horách nad obzorem
úsměvná hvězda jarní slunce
modravé nebe zdobí pastelovým vzorem

červená, bílá, jasně zlatá
z paprsků vějíř rozprostřela
zářivě z balkónu svým dětem káže
tón z písní jarních hladí čela
prsty svých dlaní kyne petrklíčům
a palcem k zemi - dává sbohem zimě
mrazivým a uplakaným kýčům

vysoko v horách nad obzorem
srdce mé dnes skřivanem se stalo
zapělo chorál s hvězdným sborem...
Autor Buližník, 25.01.2009
Přečteno 431x
Tipy 8
Poslední tipující: Romana Šamanka Ladyloba, Nút, okapovaroura, Markéta Hl., Šerpík 1
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ne nadarmo chodili tibetský mniši do hor ...
meditace je vlastně tichý chorál srdce ...

28.01.2009 06:20:00 | Romana Šamanka Ladyloba

*.

26.01.2009 10:46:00 | Nút

Jako vymalované... Jen.. ještě chvilku strpení s tím kynutím (kvůli lyžařům).

25.01.2009 18:09:00 | Šerpík 1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí