Step na poloostrově

Step na poloostrově

Anotace: Letní zážitek z Fedotovy kosy (úzký polostrov v Azovském moři na Ukrajině)

Krajina která neděsí
strmostí hor
řevem vody
co z dálky doletěl

Od obzoru na obzor
zelený zvlněný prostor
Moře trávy
a kolem hlavy
racek proletěl

Krajina fádní
jenom v představách
Z nudy z ní nejde strach
Step jemně voní
Bílí osli, laně
pohledem k nám vystřelí
Tak zblízka
až se jim havrani
v očích blyštěli

Krajina, kdo v ní nebyl říká
pořád stejná
do daleka
Štíty se netyčí
prameny nezurčí...
Ale kdo do ní vkročí
uslyší, že tráva šumí
jak tok máminy krve
co dítě slyší v náručí
Autor René Vulkán, 03.02.2009
Přečteno 386x
Tipy 18
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Ovádko, Ik, jita.1965, Holis, Marfuša, Romana Šamanka Ladyloba, Mbonita, Tacca, Kapka, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

ST nejen za přírodní lyriku.

05.02.2009 11:37:00 | Marfuša

tu krajinu znám..
kdys toulala jsem se tu
a vím..čím voní a jak zní

03.02.2009 14:32:00 | Mbonita

..krásně napsáno-popsáno..:-)

03.02.2009 13:34:00 | Tacca

A těch vůní...

03.02.2009 11:46:00 | Kapka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí