Ekologická báseň

Ekologická báseň

Anotace: ...

Vodo, matko drahá, z hor vytékáš čistá,
cestou k cíli protékáš, kde špína chystá
ušpinit tvůj tok.
Až se jednou dotkneš mého srdce místa,
ódy budu zpívat tobě dozajista.

Vodo, nádobo mého těla, také mojí duše,
nenechám tě popsat slovy černé tuše.

Vodo, ty jsi život, dáš nám jednou šanci,
i když teď jsme slepí, slepí, slepí psanci.
Zabahněná stoka, ropy skvrny v moři,
tvoji bolest, vodo, jako moji tvoří.

Vzduch tvůj bratr dýchá, sic mu plíce stačí,
opřen do perutí, letí jako ptáci.

Země drancována, pro větší zisk pánů,
možná sebe samu obelhávám, klamu.

Oheň z bratrů mých, nezkrotný a milý,
ohni, moc tě prosím, dej mi zbytek síly.
Autor Inge, 15.02.2009
Přečteno 974x
Tipy 4
Poslední tipující: Iva Borecká, NikitaNikaT., Kapka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Voda má rozpuštěné vlasy.

15.02.2009 10:32:00 | Kapka

Já vím, že je toto je originál, ale už toho bylo tolik napsáno, že mi to připomíná amerického CARLA SANDBURGA: DOBRÉ JITRO AMERIKO...

15.02.2009 09:50:00 | rybí prdy

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí