O pějících zajících

O pějících zajících

Anotace: :)

Pěli si pěli zajíci v zelí
pěli si pěli pro radost
pak přišli myslivci a rychlé střely
zajíce popadla děsná zlost.

Střely je plašící
myslivci křičící
hřmot a dým
a smrti stín.

Mrtvo je na poli
ticho jak v pokoji
jen lehké záchvěvy
bolest a průstřely.

Myslivci s radostí
sbírají za kosti
trofeje do trouby
trubka hon odtroubí.

A naši zajíci
v břichách už tlející
u stolu s sklenicí
krkáním pějící.

Smutno je zajíci
svobodně žijícím
že místo radosti
je masem na kosti.
Autor Ďábel sám, 21.02.2009
Přečteno 373x
Tipy 3
Poslední tipující: Romana Šamanka Ladyloba, greapy, hanele m.
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jako malá sem v hromadě odložených knih na půdě našla jednu, růžovou zvláštního formátu - v názvu byl zajíc a buď balada nebo romance... život nebo smrt... nevzpomenu si už... todle mi ju připomnělo

21.02.2009 10:43:00 | hanele m.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí