Východ slunce

Východ slunce

Anotace: Proč někteří lidé nevidí jak některé věci mohou být krásné?

Slunce vychází pro každého
stejně jako se měsíc objeví
slunce je na obloze uzamčeno
jeho paprsky se naše Země živí.

Před každým východem Slunce
musí dlouhá tma předcházet
skoro jako když otáčí se mince
den co den bude se obracet.

Rozdíl mezi nocí a dnem
se východ slunce nazývá
přístupný je denně všem
spousta lidí ho skoro nevnímá.

Slunce pomaličku vystupuje na obzor
pohrává si se stíny které samo vrhá
paprsky šíří se do světa rychle jako mor
samotný výstup desítky minut trvá.

Napůl noc a napůl ještě den
chvíle než se strany prohodí
krásný okamžik skoro jako sen
když Slunce na obzor vystoupí.

Lidé vše opakující se přehlíží
jako pouhou samozřejmost věci berou
nádheru ve východu Slunce nevidí
nezastaví se pouze dopředu se ženou.

Stačí když se člověk na chvíli zastaví
sedne si a jen na chvilku se podívá
pak co má denně před očima uvidí
radostně se nakonec celý den usmívá.

Ať již Slunce pro každého znamená
žár bolest úrodu nebo radost z bytí
při východu Slunce se na obzor dostává
každý se při něm jinak cítí.

Jen málo lidí se zastaví
okolí své moc nevnímá
ikdyž jim slunce do očí zasvítí
s nimi to přesto nic nedělá.

Na konci dne se Slunce uloží
ke spánku a vše půjde s ním
na další den se mezitím připraví
zatímco noc nastane jeho zapadnutím.
Autor Riddick-CZ, 18.03.2009
Přečteno 655x
Tipy 3
Poslední tipující: Quigleika, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...neberme nic jako samozřejmost,protože tím dáme najevo že si toho nevážíme a myslíme si že to nemůžeme ztratit...píšeš krásné básně...

27.03.2009 19:18:00 | Quigleika

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí