II.

II.

Anotace: ...

Sbírka: Jaro I. až IV.

Tu noc přišel sníh
a náhle přešel smích
bledé kvítky ranních skořepin...
A ve dne roztají
i noc s jinotaji
a voda teče do zčeřených rýn...

Hážu kvítek petrklíče
do peřejí u silnice,
vzpomínám si na řidiče,
který fukem do polnice
vyhlásil boj zpěvu ptáků
jaru znaků
kaligrafických...

To překvapení
a ptáci lapení
do nenápadných odpoledních zpráv...
Sníh na špičce bot
bojuje o život
a domáhá se svých prastarých práv...

Jak Kozina řve
na své Lomikary,
že co jsou prve
samé skvělé zdary,
to se stane zimou zas a znova
ale naděj sametová
všechno vyspraví...
Autor voedor, 19.03.2009
Přečteno 452x
Tipy 10
Poslední tipující: Holis, enigman, NikitaNikaT., Mbonita, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

do roka a do dne svět se pohne...

19.03.2009 23:19:00 | enigman

krásné

19.03.2009 18:57:00 | Romana Šamanka Ladyloba

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí