IV.

IV.

Anotace: ...

Sbírka: Jaro I. až IV.

Poklekám před mocností skal
a rukama se dotýkám drsného povrchu,
škrábu špendlíkem do pískovce
a výsledkem je socha
dvacet na dvacet centimetrů...

Poklekám do loňského listí,
co barvu má jak zpráchnivělý pergamen,
a mravenci na něm
prchají jako slova,
neb dřevo se listem ještě neodívá...

Bosýma nohama zahučím do potoka,
a chytám karase a zase je pouštím,
stříbřitým hřbetem mi píšou vzkazy
do rybníka ve stínu vrb,
jež září do dáli červení rendzinovou...

Zírám na oblohu a vyzývám déšť,
aby mi vysvětlil francouzský pravopis,
na dlani bahno mi nakreslilo květ,
ve vesnici se kinklají zvony
a puštík vzlétl ze smrku pryč...

Ševelivé staré listí se sklízí do větru
a na vrbách se ukrývají myší kožíšky...
Autor voedor, 26.03.2009
Přečteno 375x
Tipy 10
Poslední tipující: Holis, NikitaNikaT., enigman, Kristine Clary-Aldringen, Mbonita, Tacca, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

kvarteto...

26.03.2009 22:01:00 | enigman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí