Probuzení

Probuzení

Anotace: věřím v duchy přírody

Jdu si jen tak přírodou a krásná jabloň si tam stála
zadívám se do koruny, jako by tam sylfa byla a na listí hrála,
stojím pod ním a poohlédnu vzhůru
dávám ruku na kmen a mačkám starou kůru.
cítím moudrost, objetí a pocit že v jiných myšlenkách si plavu
odpoutaný od břemena a velkého žalu
za chvíli jsem zjistil že to dryáda mi šeptala:
"stojím tu už mnoho let a i já jsem dlouho hledala
kde zapustím kořeny a kde budu každým dnem
usínat za svitu měsíce a kde se vítat se sluncem.
tak jdi raduj se a užívej si života
než vyhasne plamínek a nastane nicota."
Autor Quingarde, 29.08.2009
Přečteno 340x
Tipy 4
Poslední tipující: Mbonita, Pevya, labuť
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásně poetická básnička. Moc se mi líbí.

29.08.2009 16:55:00 | Pevya

Příroda je mocná a tvé verše hodně myšlenkové... Když člověk poslouchá přírodu má i v duši klid...

29.08.2009 10:36:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí