TMA /...síť vytažená z tůně noci/

TMA /...síť vytažená z tůně noci/

Anotace: moc svítíme?

Sbírka: kdes všude byl

I.
Žijeme v mlhovinách světel
jo jo
v kupolích světelného odpadu
jo
a Tma
pradávná Tma z dob kdy Venuše
nám dávala růžový stín
Tma - má svůj první Národní park

Hvězdy září na noční obloze nad skalním mostem

Owachomo
v parku Natural Bridges v Utahu

Založeno bylo mezinárodní sdružení
pro Temné nebe
Parta za viditelnost hvězd
Chcete se přihlásit?

II.
Vědmy prý ale tvrdí
- že prostě každý Chlap má hluboko
v sobě tmoucí Tmu

III.
Moc svítíme

žijeme v mlhovinách světel
Hmyzu to někdy vadí a tažným ptákům
/zblázní se z toho/
když mizí noc

V jižním Atlantiku Rybáři na lovu olihní
lákají kořist halogenovými lampami

Chlap má Tmu v sobě...
Flotila svítících Rybářů je dobře vidět z Vesmíru...


.
Autor sveřep, 02.12.2009
Přečteno 363x
Tipy 21
Poslední tipující: Double_U_is_usually_W, Markéta Hl., Elisha, Churry, Holis, labuť, Špáďa, carodejka, Psavec, Zefi, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Mě teda úplná tma děsí, ale povedla se ti, téma vážně zajímavé.

05.12.2009 22:10:00 | Elisha

zapomněl si na Ganéšu...

http://www.youtube.com/watch?v=Qg88CknV1zY

03.12.2009 03:25:00 | blue

Hezké.

03.12.2009 00:26:00 | carodejka

ale nezapomněla...

02.12.2009 13:52:00 | sveřep

zapomněl si na tmu v jeskyních a podzemných dutinách,
a taky na tmavé komory - např. za účelem pobytu ve tmě - tj. i bez světla hvězd ...

jenomže i tam je světlo ...
když tam je živá bytost

02.12.2009 12:00:00 | Romana Šamanka Ladyloba

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí