Pochmurný den

Pochmurný den

Pochmurný den sebou přinesl první vlaštovky.
Jsou jako vrány v lednu v brázdách polí.

Všude je slyšet jejich nespokojené krákání.
Černá mračna ptačích těl pokryla planinu.

Psi radostně hafají, běží jim naproti.
Mrak se zvedne, sotva pes odběhne, zase sedne.

Tak je to několikrát dokola.
Kosové zbaběle se ukrývají v křoví,
sýkorky na budce urychleně hodují.
Kočky mlsně pokukují, plíží se tiše závějemi.

Až zasvítí slunce, pochmurný den pomine,
vše se vyčistí, ptačí mrak se rozplyne.
Ticho kolem rozhostí se po kraji,
pár vraních pírek pro vzpomínku zůstane.
Autor devcatko z jetele, 15.01.2010
Přečteno 443x
Tipy 13
Poslední tipující: susana načeva, Jiparo, Hazentla, jerabina, PANGÁSIUS, Kars, Zefi, Bíša, Paulín, Květka Š., ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Myšlenka dobrá, ale promiň na T. to není.

16.01.2010 23:33:00 | jaroslava anna

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí