Bola zima

Bola zima

Anotace: ..bude jar..

Sbírka: Duša raja (The Soul of Eden)

*

už len posledné mašle zabudnuté
strieborné
zlaté
zostali
pod nimi opadané ihličie
ten čas nám pripomína

bola zima

voňavé domy ozdobené
vanilkou
škoricou
a marcipánovými anjelmi
v ktorých nezamrzlo teplo
ľudských duší
stále to kúzlo chránia

iskrivé biele kúzlo

keď pod vločkami
triasli sme sa šťastím
namiesto samoty
namiesto hnevu

pokoj

a námestie lesklo sa
bielym ránom
bielym dňom

bola zima

vo vlasoch mrzli
kvapôčky
svetielka

a prezrádzali priania

červené nosy
červené líca

keď cez prsty skrehnuté
v obláčikoch pary
šepkali sme
bez strachu
dôverujúc nociam
kresliacim
na okná striebristé kvety
prestierajúcim
na zabudnuté lavičky
biely zamat

v ňom drobné stopy
náš smiech

ktorým vítame sa
ktorým sa lúčime

bola zima

bude jar

*
Autor lennerka, 19.02.2010
Přečteno 384x
Tipy 19
Poslední tipující: Bíša, Actafool, Pevya, ilona, Hazentla, hašlerka, CULIKATÁ, WhiteSkull, labuť, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

:-)

21.02.2010 16:49:00 | Actafool

Moc hezká báseň, taková jemná, voňavá.

20.02.2010 16:20:00 | Pevya

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí