Slunci

Slunci

Anotace: ...

Slunce vejdi dovnitř,
opatrně vcházíš,
když předci do pece
moje těsto sází,
možná jsem jen chleba,
chtěla bych tak vonět,
a až bude třeba,
budu zase vodu pít.

Slunce neodcházej,
neprchej za mraky,
dneska viděla jsem
lístek na zázraky,
ukrýval se v kvítku,
tam, kde rosa sedí...

Slunce sviť nám shůry,
do zbělelých tváří,
stromy našich předků
o radost se sváří,
že jsem zase tady,
hledám k lesu zámek,
a ten smích je mladý,
kterým se lípa směje...

Slunce nos nám štěstí
v nůši přes staletí,
na obzoru zázrak,
ptáci zase letí,
v zobácích svou píseň
s tou tvou promíchají...
Autor voedor, 20.03.2010
Přečteno 542x
Tipy 15
Poslední tipující: susana načeva, ilona, enigman, malá slečna, CRASH, Psavec, harmony, CULIKATÁ, labuť, zenge, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

paprskovitá...

22.03.2010 07:03:00 | enigman

Slunce,sluníčko
zahřej nás maličko
ptáci v zahradě švitoří
zimu nadobro pokoří:-).

20.03.2010 18:30:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí