Zasaď peří do objemů

Zasaď peří do objemů

Anotace: Zaposlouchejte se do básně a udělejte si svůj vlastní obrázek...

Na chvíli zasaď peří do objemů,
jako zmrzlé kvítí bez významů,
před prahem ledu začne světle tát,
jak ve víně se zima zlomí tisíckrát.

Jak to srdce prázdně prázdnem uniká,
že lesknoucím se očím pohyb zamyká,
a kdeže ptákům z nebe věřit,
že se náhle průvan tebe chystá pozřít?

Jen pro tentokrát se oblak zčeří nevinně,
a tuhle díra mlčky zůstane jen ve víně,
to slza rosy stane na hvězdách,
hlasy ozvěn kdesi mizí ve větách.

Jen rychle zvoucí kroky temna les,
se v jámě prohloubí více do nebes,
to zas vítr zjemní vánek pod vodou,
listí lehce prosakuje svobodou.
Autor kleibr00, 07.04.2010
Přečteno 351x
Tipy 4
Poslední tipující: kleopatra.sedma, malá slečna, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tahle básnička se mi moc líbí;)

13.04.2010 13:40:00 | kleopatra.sedma

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí