Osud mustanga

Osud mustanga

Anotace: Jak vypadá opravdu smutný život? Jak velké může být utrpení? A jak krutý osud může být? Žádný člověk na tyhle otázky nepoznal tak pravdivou odpověď jako divocí koně, kteří se dostali do lidských rukou...Bohužel nejen oni...

Sbírka: Ztracené sny divočiny

Vyklouzla slza z velkého oka,
pro člověka chtěl sloužit,
teď přesmutně kouká.

Jeho pán vždy velký cit měl,
na divokém koní volně
proháněti se směl.

Však jednou se nevrátil z dalekých cest,
zazářilo mu světýlko
na obloze hvězd.

Kůň zůstal sám, svobodný není,
osud mu připravil
veliké trápení.

"Stůj ty divochu!" nový pán řval.
Při bolestném řehtání
krutě se smál...

Osud všech mustangů často je takový,
o kterém tato báseň
vám všem vypráví.

Doufám, že si lidé uvědomí své chyby včas
a divocí koně vrátí se
mezi nás zas.
Autor Hyperactiv, 10.05.2010
Přečteno 264x
Tipy 4
Poslední tipující: robbiP, Květka Š., CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí