slovní krajinomalba

slovní krajinomalba

Anotace: z okolí Litoměřic

žlutě-zelené moře
jehož hladina mi místy
sahala nad hlavu
šumělo včelími křídly,

myší ocásky trav
hladily má nahá ramena
jako mořská pěna

a šlahouny ostružin
podtrhávaly kolena
jako spodní proudy

pak jsem se prodírala
korálovými útesy křovin
a divoká višeň mi
cvrnkla do nosu

po dva a půl dni půstu
svou zralou červení
šeptala „Jsem chutná“


(a taky, že byla
stejně, jako její
nejedna sestra)

pak konečně
mě má pouť svedla
hle, žlutě
značená cesta

na které slunce
vykreslilo
praskliny sucha
dle žirafího vzoru

a na konci
obrovský kříž
zdobil čedičový vrch
Radobýl

a jako bonus
výhled do daleka
Autor Romana Šamanka Ladyloba, 06.07.2010
Přečteno 358x
Tipy 22
Poslední tipující: Holis, Javavia, Bíša, Psavec, 6thSun, Mbonita, Hazentla, PIPSQUEAK, mademoiselle secret, Květka Š., ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pohladila.-))

15.07.2010 20:47:00 | Javavia

Hmm..ta nemá chybu..krásná krajinomalba

08.07.2010 09:20:00 | xoxoxo

není nad to, když má člověk nadhled ;o)

06.07.2010 22:13:00 | Agniezka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí