Zlehka

Zlehka

Anotace: Konečky prstů se dotknu konečků trav... aneb jak je někdy těžké dospět k lehku :)

Konečky prstů se dotknu konečků trávy
co možná z tvého popela roste
Jen zlehounka zlehka
Tak jako plynou bílé kumuly po vysokém nebi
Tak jako tiše plyne mírná voda v mělké bystřině
zahlazujíc zlehka
a přece tak rychle tak víc než rychle
ostré stopy
v jemném písku dna

Tak zlehka
jak rosa v letním ránu v teplém slunci vděčně usychá
Tak zlehka
jak letní večer všemu a všem na ramena s klidnou něhou sedá

Tak jak se ve vánku dotýká listu list
Jak voda zurčí nad kameny
tak zlehka ještě jednou
ještě jednou se tě živote můj dotknu

a voda odplaví bolest odplaví úžas odplaví slova nevyřčená
a vítr odvane otázky odvane odpovědi které jsem hledala kdysi
tak směšně bláhově hořce a marně

a poprosím vodu poprosím vítr
poprosím tebe jehož se dotýkám
konečky prstů přes konečky trav
o pomoc v tom co jediné mi zbývá

Zlehka jsi odešel
zlehka tě pustím
Zlehka se pustím a pustím se mělkou bystřinou dolů
Až zůstane jen zázrak přítomnosti
Konečně smířený se zázrakem paměti

Tak vděčně jako plují mraky po nebi
Autor Oslice, 22.07.2010
Přečteno 362x
Tipy 12
Poslední tipující: Unyle Pěl, hanele m., Kapka, Gabrielle, Danger, NikitaNikaT., Divoženka1
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Já věděl, že jestli je tu dobrý autor, nikdo oň ani nezakopne.

25.11.2010 08:10:00 | Unyle Pěl

Je krásné jak jsi spjata s přírodou,jen obláček černý ti na stráni tvé tváře pláče,přesto slunce musí jednou vtříc ti kráčet.

25.07.2010 08:55:00 | Danger

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí