Ještě dál

Ještě dál

Anotace: zase doma..

Napité mraky rozcuchávaly lesy,
smrčkům svou dešťovou kytarou,
po čase měnily jim účesy
vznášející hustou párou.

Racků vysoké oktávy,
zpěv na březích zaznívá,
po provázkách měděné Vltavy,
v peřejích mizící třpytivá.

Mizí v bílou, bublavě pění
po hladkých oblázků tisíci,
pak zas v klidnou řeku se mění,
malé vlnky ve vrbách končící.

Tam, kde vítr kreslíval zákruty,
srdcem rozezvučelého města,
proplouvající vodáci, rafty, kajuty,
olovněným nebem chladivá cesta.

Studánkou osvěžit si líce,
plno úsměvů rozdal,
horkost si potůček vzal,
až na rakouské hranice
a ještě mnohem dál..
Autor Jiná, 02.08.2010
Přečteno 299x
Tipy 9
Poslední tipující: JohnyD., Bíša, Špáďa, CULIKATÁ, Květka Š., malá slečna
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Slovy snad přímo maluješ! Jen Ti občas uteče rytmus, ale nic si z toho nedělej, ani Leonardo se hned nepustil do Monalisy ...|;-)

02.08.2010 15:35:00 | Špáďa

St..

02.08.2010 13:34:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí