Chrpa

Chrpa

Anotace: Zahradník a chrpa

Sbírka: Básně třetí noci

V květinové zahradě
oslněné paprsky
ranního slunce

každým ránem rozkvétá
mezi všemi růžemi
maličká chrpa.

Starý zahradník sedává
každé ráno u chrpy,
a jí vypráví

Jen ten muž v té rostlině,
ve vetřelci vprostřed růží,
spatřil víc, než ostatní.

Její krása narozdíl
od růží a jejich trnů
při pohlazení nebolí.

Muž, jak u svojí milé
každé ráno sedává,
a jen pro ni žije.

Až chrpu jednoho dne
kdosi zahubí a vytrhne,
Zahradníku nezbude

na světě pro co žít,
a nejen modré květy,
nýbrž i starce zahubí
Autor Alfie, 05.08.2010
Přečteno 389x
Tipy 8
Poslední tipující: Bíša, Mbonita, Romana Šamanka Ladyloba, CULIKATÁ, Květka Š.
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí