Úskalí úplňků

Úskalí úplňků

Anotace: Jednou, za úplňku, když jsem nemohla spát:)

Zavládne noc,
dnes prapodivné ticho,
luna získá svou moc
a stále to pronikavé ticho.

Zvláštní událost,
neobvyklý svit
oslňuje kamenný most.
Nikdo neporuší ten klid.

Ticho, při kterém v zádech mrazí
a všem se zatajuje dech.
Světlo cestičku si lesem razí,
rosou leskne se mech.

Na něm bez hlesnutí
tančí tiše jako pěna
nymfy a dryjády, krása,
jenž nebyla objevena.

Tu noc už po staletí,
tvorové se kroutí, nemohou spát,
čas jako obvykle neletí,
co si my lidé budeme lhát.
Autor Lucy, 26.08.2010
Přečteno 312x
Tipy 10
Poslední tipující: jedam, Psavec, WAYWARD, CULIKATÁ, malá slečna, Gabrielle
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí