Síla přírody

Síla přírody

Anotace: tak jsem zkusila na zadané téma...a taky se trošku snažila zlepšit rytmus u jednotlivých slok..

Samým překvapením posetá,
už od prvotního úpatí,
cesta, co v koncích se rozplétá
a v dáli lehounce klikatí…

Houpavé rákosí v březích brčálů
a dál, tam na mechu korálky rosy,
jak ty třpytivé kuličky křišťálů,
takové, co poupátka rády nosí…

V kapradí schovaný klobouček,
pod stvoly hledáme křemenáče,
tu a tam vykoukne pavouček,
svou dlouhou síť za sebou vláče…

Kapky pleskají v hladině rybníka
a s větříkem bortí ptáčkům stříšku,
to pak tam v deštíku rychle utíká
malý brouček v sedmitečným bříšku…

Však po chvíli lesík opět v barvě zlata,
někdy svázán barvičkami krásné stuhy,
to když slunečný paprsek tolik chvátá
a všechno to objímá obloučkem duhy…

Jen co vysvleče ten svůj bílý šál,
už zas z vloček září jiskérky
a my, procházíme se dál a dál,
v laskání něžnými kouzélky…
Autor Jiná, 26.10.2010
Přečteno 458x
Tipy 37
Poslední tipující: Miroslav Možný, Bíša, Danger, Alien.v.v.s., Sibyla, Danga, ZILA78, Gabrielle, labuť, la loba, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

nádherné :)

28.10.2010 21:12:00 | Sibyla

Téma stejné, koment stejný /jako u Culíka

Přírody síla v obě strany
nám tvář svou umí ukázat
své ničivé a silné hrany
kdy umí ničit, umí brát
a stejně tak ty kouzel čáry
co do rozkvětu umí dát
ten život celý, jeho dary
co na Zem stihla poskládat...

Tvá báseň jiná...a ú.ž.a.s.n.á.

26.10.2010 21:51:00 | šuměnka

...něžnost nad něžnost...

26.10.2010 20:51:00 | Lota

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí