Nezimní dvorek pod oblaky

Nezimní dvorek pod oblaky

Stranou stran
uspěchaně jakoby bez křídel
začíná to jarem

kulhavé švitoření
v kruhu oblaků zaklíněných husí.

Příliš ubité peří
padá prachově
do mazlaniny ušlapaného dvorku
již nezimní mráz bolí
kličkuje nad výkaly
a rozklovaná zrna
skrz pařáty bíle klíčí
a zarůstají do peruti pošlého času.

Cosi plihne pode vraty

jedna nedoletí
a zítra vrátilo se k zimě.
Autor Taog, 25.01.2011
Přečteno 343x
Tipy 24
Poslední tipující: Jaromila, šuměnka, Bona, Mbonita, eullaliee, Dota Slunská, CULIKATÁ, zelená víla, Gabrielle, hanele m., ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

..a zítra vrítilo se k zimě
a včera bylo jaro zdá se mi
tak nezoufej, stůj při mně
jak v nebi, tak i na zemi...

26.01.2011 15:40:00 | šuměnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí