Pastýř

Pastýř

Anotace: Chudinka nalezenec z času předvánočního (14.12.2008)

Když šla jsem večer domů
temnou a tichou ulicí,
měsíc na nebi byl jedinou
mou zářící stálicí.

Svítil mi na cestu a
hlídal moje kroky,
vím, že dělá to tak již roky.
Šla jsem místy i pod lampami,
ale měsíc je teď v noci
stále nad námi.

V ten zimní večer,
kdy sníh ještě nebyl v ulicích,
vítr foukal jakoby dvojí.
Snad letos konečně zasnoubili se.
Studený Severák a teplá Jižanka.
Foukali totiž společnými silami
napůl teplý a napůl studený.
Můj pocit z toho byl také smíšený.
A měsíc pořád zářil.
Autor Eris Greensun, 30.07.2011
Přečteno 308x
Tipy 2
Poslední tipující: ECHO PARAZIT, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí