Ozvěny z přírody

Ozvěny z přírody

Anotace: Přírodní lyrika

Miluji drsnou bouři
když v katedrále hor
hřmí její chorál hněvu
hřmí její chorál slávy
a vichr hraje fugu
na varhany skal.
Chce se mi běžet ven
tam vzhůru do mračen,
z nichž třpytné prsty blesků
důvěrně nebezpečně
po mně vztahuje
má divoká a krásná
sestra bouře

Miluji letní žár,
jímž těžce dýchá les
v poledním čase nymf.
Zní šalmaj křídel včel
a vůně pryskyřic
jak nektar opíjí
Pan flétnu odložil
a s úsměvem mi dí:
zde najdeš božský klid,
však lásku - u lidí

Miluji horkou noc
s parfémem jasmínu
jak svůdná žena je
ta půlnoc pravěká,
jež smysly vzrušuje
má hvězdy ve vlasech
a sametový šat
hebký krok šelmy
její teplý dech
a šeptá, když jdu spát:
já touhu probouzím -
a ty chceš zapírat?
Autor Dolma, 18.04.2006
Přečteno 433x
Tipy 2
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře

A vichr hraje fugu na varhany skal...Opravdová přírodní lyrika. O takovou krásu se ani nepokouším:-)Smekám.

18.04.2006 18:49:00 | semiramis

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí