myšlenky

myšlenky

Anotace: samá metafora, tak vám nevím jestli se povedla. podropte konstruktivní kritice. su zvědavá...

V pustopusté noci, zcela bez pomoci
a vstříc svému osudu kráčela Luna.

V probouzejícím se ránu v rosé trávě
zelo bílé holoubátko tak nevinné, tak malé...

Hučící potok ze skaliských hor
volně se valí do údolí.

V jeho řevu hraje antický chor
sám v sobě probouzejíc duši

V dálce slyšíc hromobití
to Poseidon své vlny vzpouzí.
A v Kreonově domě se Antigona souží.

Zlomený Achileus kráčí vstříc Cháronovi
V podsvětí Cerberos si hoví.

Slunce po nebezké dráze uhání na zlatých koních
a spustošená země saharských pouští skomírá.

V slzavém údolí mého zraku, jež bloudí po kraji
strasti života se zmítají...

Rozcházevši se ve štěstí a v myšlenkách
Sám plovoucí na smutečních ledových krách.
Autor Gwladus, 18.04.2006
Přečteno 406x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí