Je nádherný ten náš svět

Je nádherný ten náš svět

Anotace: Je nádherný, je.

Kapka rosy se plazí po pavučině,
chvíli líně a pak zase plynně.
Dotek vlhka pak padá na zem
a přináší ji krásnou lázeň.
Poupě rosou krásně pokryté,
roztahuje okvětí sluncem vyšité
a lístky začínají zelenět,
je přec krásný ten náš svět.

Kotě brouzdá po okolí a sleduje,
jak ho matka učí a miluje.
Jak se hravost stává potřebou
a jeho neposednost malou hrou.
A ptáčci z lásky zrozený,
poletují nad zemí,
zpívají a sbíraj stébla slámy,
nádherný je svět, když tu nejsme sami.

A obloha, ta zřítelnice času,
ukazuje nám svou skrytou krásu.
Hvězdy zvoní tajemnem,
měsíc mizí a světlo bude dnem.
A slunce vnese teplo, klid,
rozbují se v náhlý svit
a paprsky jsou žhnoucí změť,
je nádherný ten náš svět.
Autor Ďábel sám, 18.08.2006
Přečteno 373x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jůůůů....taky mám jednu ze dnešního sluníčka..nemohu ji už dát...páč mám dnes vybráno... :-)))

18.08.2006 19:24:00 | isisleo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí