Rok

Rok

Anotace: Co si o tom myslíte?

Na struny sluneční ptáci písně drnkají
a májenci toužebně tají dech,
ti bezstarostní do kuliček cvrnkají,
však bez starosti je pouze mech.

Žár praží, zlátnou obilí lány,
barevné plejády nepřestávají kvést,
za dost je radosti, splňují se přání,
ve stínu pozoruje, to mech jest.

Kapky svůj boj s větrem svádí
nad hranatou linkou panelových střech,
v stromů listech zmírá mládí,
ten netečný tam dole, to je mech.

Za dne vzduch se ledem třpytí,
na každé tváři ruměnec plá,
sněhem pokrytý je mech i kvítí,
Kdo způsobil to?
To jsem byl já.
Autor petig, 07.09.2006
Přečteno 377x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

trocha křečovitý, chtělo by to zvolnit řekla bych...myšlenka se mi líbí ale..

07.09.2006 15:08:00 | Trdlo

Mi se to líbí. Pohled na "tamty dole" je důležitý. A málokdo na ně myslí.

07.09.2006 14:56:00 | Aglája

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí