Zamilovaná Země

Zamilovaná Země

Anotace: Nejen lidi trápí láska.

Do jasného Slunce se zakoukala Země
pro jeho zlaté kadeře.
A přestože se chce tvářit hrdě, pevně,
v jejím nitru to prudce vře.
Ze samé lásky jí jde hlava kolem,
pořád se okolo něj točí.
Byla by se za ním hnala honem,
kdyby se našel vhodný kočí.
V noci se dívá na jeho skromný odlesk
v chladných tvářích Měsíce,
když čas od času jí přepadne velký stesk
silný déšť skrápí jí líce.
Odsoudili k nešťastné lásce naši matku Zemi,
tak se mi, její děti, milujme i za ni.
Autor Zedka, 01.10.2006
Přečteno 344x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (6x)

Komentáře

..to je moc pěkně napsané.. o lásce 100x jinak :o))
j.c.ben

01.10.2006 13:20:00 | j.c.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí