Ráno

Ráno

Anotace: Ať si každý udělá svůj názor

Ráno padá rosa, do obilí sekne kosa.
K zemi padá klas,
podzim se blíží zas.

Dva měsíce léta,
verše o přírodě básník splétá.
Tu žabka kuňkla, do kanálku žbluňkla.
Tu srna zas u silnice
z příkopu jukla na auta postranice

A zajíc hupká vesele,
nejspíš vyskočil z postele.
Však mně se nechce vstávat,
svou energiji dávat ve věci nesmyslné,
jichž kouzlo není nelaciné.

Však sluneční paprsek dříve nežli vrána
vyžene spáče zrána.
Autor Marťafon, 09.10.2006
Přečteno 444x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

No, jasně, že vstanu, poněvadž musím...

12.10.2006 13:47:00 | Marťafon

Stejně vstaneš,haha,a proč,,nesmyslné",tahle báseň náhodou smysl má,je fajn.

11.10.2006 13:13:00 | JEIDY

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí