U krmelce

U krmelce

Anotace: ***

Svíráš v dlani malou šišku borovice,
z jehličnanu veverka ji shodila,
máš tajné přání večernice,
která noc ode dne půlila.

S vločkami hraješ si jako s knoflíky kabátu,
vyhazuješ je ze země vysoko výš,
na starých teplácích máš riflovou záplatu,
dovádět ve stříbru vloček ty smíš.

U krmelce se srnky perou o nejlepší kaštany,
ty schován za borovicí jako na dlani je máš,
s mladými koloušky váhají na stráni,
dělají mláďatům ochrannou stráž.

Slunce prosvítilo větve s jehličím,
nebe začalo zlato ve vločkách shazovat,
spolu s tebou se přikrčím,
budu se z toho pohledu radovat.
Autor milenium, 07.12.2006
Přečteno 367x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Taky ráda chodíš do lesa? Nevadí, když se s tebou
projdu?

14.05.2007 19:50:00 | jehlaspichlas

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí