Jak vidím jaro

Jak vidím jaro

Anotace: asi dva roky starý úlet:)

Svěcená voda mi po spáncích kane

V kostele zpívají díky, ó Pane!

 

Kolem mě tráva, já hladím ji dlaní

Halená do květů ulehám na ni

 

Koupu se v slzičkách překrásné Múzy

Nebýt to nádherné, snad mne to mrzí

 

Jaro mě zdraví svou typickou vůní

Už i můj kocour se v zahradě sluní

 

Můj rehek od loňska přiletěl z mraků

Hnízdo má ve skále u vlčích máků

 

Pod tíhou paprsků ztvrdlá zem puká

Moreně na pohřbu kukačka kuká

 

Lilie pučí a bledulky kvetou

Děvčátka ať si je do vlasů vpletou

Autor Bětka M., 04.04.2012
Přečteno 346x
Tipy 4
Poslední tipující: Chico1, jitka.svobodova
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezky napsané. Moc se mi to líbí.

04.04.2012 19:53:16 | jitka.svobodova

jé, moc děkuju, to potěší:))

04.04.2012 21:47:35 | Bětka M.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí