Šetři vodou

Šetři vodou

Anotace: Po dlouhé době něco..tentokrát něco staršího..aneb tvorba podle zadání ze školních lavic:-)

Voda tryská ze všech koutů,

já však strach mám, že za chvíli nebudou tu,

Naše chování k ní, je velmi bláhové,

vždyť skoro všichni jsme její vrahové.

Každý den a pořád stejně,

chováme se beznadějně,

vždyť vody je přece všude dost,

tak proč brát ji na milost?

Všichni totiž dobře víme,

že když dojde, z kohoutku ji napustíme.

Co se ale stane,

když už ani kapka nezůstane?

Co pak? Co bude dál?

Přijde to, čeho se kdejaký ekolog bál.
Nebudeme mít co pít,

pro každý doušek vody, budeme se bít.

Proto držme se několika jednoduchých pravidel,

ať nedopadneme jako rybníky, bez stavidel.

Vždy, když hygienu provádíš,

mysli na to, jak s vodou zacházíš,
Zastav vodu při očistě těla,

naše země by to takhle chtěla.

Chráníš tím svůj život i modrou planetu

a my máme šanci, že ještě chvíli budem tu.

Vždy než vodu z někud pouštíš,

mysli na to, jestli se chyby nedopouštíš,

snaž se aby ani kapka nazmar nepadla

a voda do svého cíle vždy dopadla.
Zkus takto prosím pomáhat naší Máti,

protože všechno co jí dáš, se Ti jednou mnohonásobně vrátí.

Autor Shadow in darkness, 24.04.2012
Přečteno 272x
Tipy 7
Poslední tipující: dream in emptiness, Rootness, Vycházka, Radhuza, Písnička...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

A na jednu láhev vína spotřebujeme 960 litrů vody...

24.04.2012 11:40:38 | Písnička...

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí