Nenasytný zajíc

Nenasytný zajíc

Anotace: Tak si dáme jednu dětskou. Pobaví i Vás?

Běží želva podle vody,
trénovala na závody,
zajíc ten ji náskok dává,
zatím mrkev ohryzává.

Zajíc říká, času dosti,
mrkví dál se v klidu hostí,
zbaštil jednu, potom druhou,
vitamíny jsou mu vzpruhou.

Vyrazil a rychle běží,
prohrát může jenom stěží,
na želvu on klidně stačí,
potom pohled k poli stáčí.

Zelí, to je přece krása,
zajícovo srdce jásá,
vždycky chutná tuze sladce,
proto skáče k velké hlávce.

Jedna hlávka to je málo,
když mu tolik zachutnalo,
druhou zbaštil za chviličku,
proměnil se na kuličku.


S plným bříškem těžko běžet,
když chce vyhrát nesmí ležet,
mlsný zajíc závod vzdává,
dlabanec je víc než sláva.

A tak želva zvítězila,
zajíce pak poškádlila,
šnekům se prý tohle hodí,
rádi si s ním zazávodí.

Autor Psavec, 27.05.2013
Přečteno 525x
Tipy 14
Poslední tipující: Belmon, snupicek, Robin Marnolli, M.V.Jung., Amonasr, Petbab, isisleo, Sima, VEDz RVAHEs
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

:-)

28.05.2013 14:59:57 | Robin Marnolli

xaxaxa:)

28.05.2013 07:57:17 | Petbab

:-)))..1*

27.05.2013 20:43:05 | isisleo

pobavila...

27.05.2013 19:35:23 | Sima

Perfektní, jak do slabikáře.

27.05.2013 16:32:27 | VEDz RVAHEs

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí