Stojí bagr na kopci

Stojí bagr na kopci

Anotace: (2013)

Člověk a Země,
člověk a krajina,
tudy kdysi vedla cesta.
Jako by to bylo dneska,
alejí jsem vodil pejska.
Nyní je zde obchvat města,
můžeme si všichni tleskat.

Člověk a Země,
člověk a krajina,
vinula se nahoru k lesu.
Jako by to bylo dneska,
plnej košík hub si nesu.
Teď mám oči plné děsu,
zmizelo tu víc, než snesu.

Stojí bagr na kopci a vůbec mu to nevadí.
Vytrhává pařezy a do hlav lidí nevidí.
Na kopci bagr stojí,
celý kopec se bojí,
toho, co černé na bílém
s podpisem někde stojí.

Člověk a Země,
člověk a krajina.
Pozor - Těžební prostor!
Musíme zde těžit fosfor,
aby nám obilí rostlo.
Peníze jsou víc než obzor.
Nevyřešitelný rozpor.

Stojí bagr na kopci a vůbec mu to nevadí.
Vytrhává pařezy a do hlav lidí nevidí.
Na kopci bagr stojí,
celý kopec se bojí,
toho, co černé na bílém
s podpisem někde stojí.
Autor el sereno, 02.12.2013
Přečteno 739x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí