Něco se mění

Něco se mění

Anotace: Na Nový rok o slepičí krok,na Tři krále o krok dále,na Hromnice o hodinu více......veskrze povzbudivá představa...

         SLUNO VRAT

stojíš zasněn u starých,dřevěných vrat.

V rukou máš podivné,neklidné chvění,

v srdci se ozývá po něčem svěžím chtění.


         SLUNCE VRACENÍ

staré,ztvrdlé a zbytečné čeká na drcení.

Mrazení bílé v konečcích prstů souží,

po hřejivém teple vnitřním snad každý touží.


         SLUNCE SE VRACÍ

zima tvrději pokročí v mrazivé práci.

V ledovou sochu promění se němý vzdor,

Světlo navrací se na cestu vzhůru,nad obzor.

Autor jitoush, 20.12.2013
Přečteno 411x
Tipy 4
Poslední tipující: Sýkorka07, Jana B., Amonasr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí