Srnčí nářek

Srnčí nářek

Anotace: Bolest a utrpení se skrývá i v přírodě.

Tráva se do výšky vzpírá
je nutno ji posekat.

Však její výška
je domovem mnoha zvířat.

Srny v ní skrývají
mláďata svá
snad před námi?

Myslí si asi
jak moudré to je
než vyrazí stroje
se svými kosami!

Pak tělíčka malá
jež uniknout nestačí
leží v kaluži krve
na kousky rozsekané.

I když je úpěnlivě
hledá a volá
jejich máma
nedočká se
a rok co rok
se to opakuje!

Možná přijde doba
kdy řekne člověk
máme ,,Ohrožený druh´´.

Avšak musí se na to čekat?

Ptám se tedy, je to nutné?

Tolik utrpení!

Vážně se s tím nedá nic dělat?
Autor Rozina, 10.06.2014
Přečteno 432x
Tipy 6
Poslední tipující: vodnař, zelená víla, Aiury, AndreaM, Pamína, Amonasr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí