Na svatého Štěpána

Na svatého Štěpána

Anotace: Kotáry u Trojáku, Hostýnské vrchy, 26. 12. 2014. - První Vánoce po smrti táty...

Záře
nad záři.
Dnes ráno Slunce vstalo,
jen aby tvůj třpyt neznal mezí,
dnes ráno vstaly jabloně a třešně,
jen aby vydechly úžasem
jejich svraštělé, popraskané kmeny
pokryté šepotem tvé něhy,
na oslnivé pláni stříbra
dodaleka...

Záře nad záři,
už víš, že zima hřeje.
Slunce jen zdánlivě vězněné obzorem
dnes vášnivě laská zdánlivé mříže mrazu,
vděčné Zemi ne míň
než ona jemu...
Sníh.
Nikdy neodešlo,
a přesto se umí vždycky znova divukrásně vracet.
Autor Oslice, 28.12.2014
Přečteno 387x
Tipy 6
Poslední tipující: zelená víla, Jort, jitoush, adaj, Julien
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

krásně napsáno...

29.12.2014 15:15:39 | zelená víla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí