Ledovce

Ledovce

Anotace: Svalbardu

Pod ledovec z Tjeltbergetu
trhlinou lze spustit lano
houpat se v ní na něm, skřetu
roven pod napjatou lajnou

odrážet se nohama od
průzračných stěn z ledu k hloubkám
záviset od šťastných náhod
s čelovkou na hlavě potkám

první - svítit nepřestala
když jsem náhle smekl v transu
po nárazu, z toho mála
krásy, jež v kuželech jasu

k vidění je nejhlouběji
kde na štěrku kloužou tuny
Longyearbreenských zmrzlých dějin
od dob třetihorních tůní

až po dnešní fosilie
dna drceny neustále
řekou ledu, chytré prý je
být tam, teď pryč, mám namále
Autor Petbab, 12.03.2015
Přečteno 289x
Tipy 3
Poslední tipující: AndreaM, Amonasr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí